Walter Liebregts uit Wijhe

Functie in bestuur: voorzitter

Mijn eerste Suffolks kochten we ongeveer in 2007. We vonden ze mooi. Van lieverlee werden ze steeds belangrijker. Je krijgt contacten met andere Suffolks fokkers, je gaat eens naar een vergadering, je doet mee aan een keuring en voor je het in de gaten hebt ben je voorzitter. Onze vereniging, en dus ook de voorzitter, probeert de balans te vinden tussen een gezellige, elkaar stimulerende club van mensen die zich ook aan de verplichtingen van een stamboek committeren. De verbinding van de gezamenlijke hobby is daarbij belangrijker dan exacte interpretatie van de soms lastige regels. We willen er natuurlijk geen gezellige bende van maken, gelukkig hebben we in bureau Haverslag een uitstekende uitvoerder en ondersteuner voor ons bestuursbeleid.

Ieder lid moet zich welkom voelen in ons stamboek. De toegevoegde waarde zal voor de een beperkt blijven tot het doorbladeren van het Jaarboek en het bijhouden van de stamboek-administratie. Anderen zijn dagelijks bezig met het SSN en krijgen daar veel voor terug. Het is aan elk lid om de mate van betrokkenheid zelf vorm te geven. Dankzij de inzet van veel leden lukt het prima om onze vereniging springlevend te houden.

Het huidige bestuur is een prima mix van kwaliteiten en talenten. Is er in de toekomst een vacature aarzel niet om u aan te melden. Mocht u suggesties hebben voor verbeteringen dan staan we daar voor open.

Vergeet niet elke dag even over een hekje te hangen om van uw schapen te genieten. Schapen zijn rustpunten die voor actie zorgen.

 

Walter Liebregts