Op zaterdag 6 oktober 2018 vond de jaarlijkse familiedag plaats bij de Vrijthof van familie Liebregts. Zij werden dit jaar uitgeroepen tot fokkerij van het jaar en kleine fokkerij van het jaar en wonnen ook de Shepherd Cup. Daarom mochten zij dit evenement organiseren. Na een kop koffie of thee en een heerlijke traktatie volgde een interessante presentatie over de fokkerij op de Vrijthof. Hierna konden de schapen bewonderd worden.
Aansluitend vond onder het genot van een drankje een presentatie over de uitslag van de gehouden enquête plaats bij Bij Ne9en in Heino.
Hierna begon de prijsuitreiking. Naast de eerder genoemde prijzen voor fokkerij van het jaar, kleine fokkerij van het jaar en de Shepherd Cup waren er meer bekers te winnen. De beker voor Ram van het Jaar was voor de ram Limestone Will Griggs On Fire met 65 punten. De in Nederland gefokte Ram van het Jaar is Kroonstee Kuby met 49 punten. De Suffolk van het jaar is geworden De Vrijthof WG Barola.

Vervolgens werd, na wat moeilijkheden met de techniek, op een originele manier de uitslag van de Kuddekeuring 2018 bekend gemaakt middels twee filmpjes gemaakt door de keurmeesters Pieter Frijters en Bert Laeremans. Erg spannend! (kijk deze filmpjes nog eens terug op facebook!)
Klompergoed Suffolks heeft de grote kudde keuring gewonnen en dhr. Hoekstra uit Oldeholtpade mag zijn kudde winnaar van de kleine kudde keuring noemen.
Na de uitslag was er tijd voor een heerlijk buffet en gezellig informeel samen zijn. Familie Liebregts hartelijk dank voor de goede organisatie van deze gezellige middag en avond!

De volledige uitslagen kunt u hier bekijken.

Gezellige familiedag 2018 bij de Vrijthof