De Nationale keuring van het Suffolk Stamboek Nederland vond dit jaar plaats op 9 juni in Ermelo op de dag van het Schaap. De jury was Mr. Geoff Biddulph van de Pexhill Flock en ringmeester A.N.M. Vernooij zorgde ervoor dat de juiste schapen in de juiste rubriek in de ring voorgebracht werden. Het was een prachtige dag met een goede opkomst, maar liefst 84 catalogusnummers van 14 deelnemende leden. Ook dit jaar was alles weer goed georganiseerd door Joop Timmer. In diverse rubrieken werd er gestreden om een titel. Er waren bekers te winnen voor de kampioenen en reserve kampioenen ooilammeren, jaarling ooien, oudere ooien, ramlammeren, jaarling rammen en oudere rammen. Uiteindelijk werden uit de beste dieren een kampioen en reservekampioen bij de ooien en bij de rammen gekozen. Deze dieren streden daarna om de titel dagkampioen. Deze titel ging dit jaar naar W. Liebregts uit Wijhe met zijn ooi De Vrijthof WG Barola. De dag werd afgesloten met een kampioenschap tussen 12 ingezonden drietallen van één vader. Kortom een mooie drukke dag, vol schapen, zweet en geluksmomentjes!
Aandacht en interesse was er genoeg. Tijdens het begin van de keuring kwam zelfs de filmploeg van het Jeugdjournaal nog een stuk opnemen, wat de vereniging een leuk stukje uitzending dezelfde avond opleverde!
Daarnaast werd de ooi Claudia van W. Liebregts na een spannende strijd verkozen tot Het Mooiste Schaap van Nederland door vakblad Het Schaap. Een titel die ze twee jaar mee mag dragen.
Iedereen bedankt voor de goede opkomst, deelname, hulp en de mooi verlopen dag!

Klik hier voor de uitslag van de Nationale keuring 2018: Uitslagen SSN keuring Dag van het Schaap 2018

Succesvol op de dag van het Schaap 2018